sunnuntai 11. toukokuuta 2014

"Losing Hope is Sickness"

Aika kuluu hurjan nopeasti, kun tekemistä on paljon. Tällä viikolla saatiin päätökseen RLabs Iringassa Digital Story Telling -kurssi, jossa olimme avustamassa valokuvausopettajina ja editointiavustajina. Oli upeaa huomata, kuinka monet nuoret aikuiset, jotka kurssiin ottivat osaa, yllättyivät omista taidoistaan ja kokivat oppivansa paljon uutta. Digitarinat kertoivat heidän kokemastaan muutoksesta Grow Leadership Academyn aikana. Monet tarinoista kertoivat toivon menettämisestä ja sen uudelleen löytymisestä. Saa olla ylpeä, että on päässyt ottamaan osaa heidän kurssiinsa, joka on antanut uutta kipinää nuorille aikuisille löytää paikkansa yhteiskunnassa.


Kouluhommia on alkanut kertyä jos jonkinlaista. Kurssit, joita yliopistossamme käymme ovat African Religions, Development Studies ja Sociology of Gender Issues. Viimeksi mainitusta teimme representaation, jossa vertaamme Afrikan ja länsimaiden sukupuolirooleja ja epätasa-arvoa sukupuolten välillä. Esittelemme tuotoksemme tulevana tiistaina. African Religions -kurssi päättyy pian, mutta edessä on loppukoe.

Näiden lisäksi teen toisen suomalaisen vaihto-opiskelijan Jennyn kanssa opinnäytetyön tuoteosaa, joka on lyhyt videodokumentti. Se kertoo kuurosta secondary schoolia käyvästä tytöstä, hänen arjestaan ja kohtaamistaan ongelmista kuuroutensa vuoksi. Tulevan viikon lopussa olemme suorittaneet tarvittavat kuvaukset ja haastattelut. Editoinnin suoritamme vasta Suomessa. Tässä tilaajana on RLabs Iringa, jotta videota voi välittää opetuskäyttöä varten kertomaan kuurojen elämästä.

Saimme kuitenkin myös rentoutua viime perjantaina, kun juhlistimme Annin syntymäpäiviä. Kutsuimme yliopistoystäviämme meille. Leivoin sämpylöitä, joista tehtiin lämpimiä pitsaversioita ja kylmiä sandwhichejä. Ne menivät kuin kuumille kiville. Ystävämme Janet ja Henry ottivat kitaran mukaan ja saimme nauttia ihanasta livemusiikista omassa kodissamme! Illanistujaisten jälkeen siirryimme paikalliseen yökerhoon, La Parteen, joka on todella moderni. Tanssimme koko illan ja yön.

Tänään, sunnuntaina, vierailimme luokkatoverimme ja hänen perheensä luona. Saimme nähdä tyypillistä afrikkalaista elämää, kun monta perhettä asuu samassa rakennuksessa, jakaen keittiötilan ja pesutilat. Tansanialaisten vieraanvaraisuus sävähdyttää joka kerta! Ruokatarjoilu on todella monipuolista ja sen eteen nähdään paljon vaivaa. Ihmiset ovat todella ihania ja sydämellisiä. Päivän päätteeksi vierailimme vielä yliopistolla tervehtimässä ystäviä. Hyvä saada kunnon rentouttava ja lämmin viikonloppu ennen tulevan viikon ahkerointia.

Digitarinoiden työstöä.

Pullat uunissa.


Anni sai syntymäpäivälahjaksi perinteisen kanga-vaatteen.

Kylässä ihanan Tumainin perheen luona. 
Tumainin herkulliset kokkaukset. Perinteisiä ruokia.

Tumainin naapurissa. Sielläkin tarjottiin ugalia. 

Oli pakko laittaa tämäkin: Näin joulutähti kukkii Tansaniassa. 
Perjantain juhlista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti