torstai 20. helmikuuta 2014

Yksi viikko vielä!

Opiskelijavaihtoon lähteminen ei koskaan ole yksinkertaisimmasta päästä. Byrokratia ottaa oman osansa, kuin myös asioiden järjestely, kuten muutto. Joudun luopumaan asunnostani siksi aikaa, kun olen Tansaniassa. Pienen ja jatkuvan stressin keskellä toivoisin jo olevani lentokoneessa matkalla kohti tulevia seikkailuja. To do -lista on onneksi kaventunut huomattavasti ja rahaa on kulunut erinäisten asioiden hoitamisessa ja hankkimisessa reissua varten. Onneksi apurahaa saimme mukavasti JOCID-projektin kautta.

Lähden opiskelijavaihtoon kahden muun vuosikurssini opiskelijan kanssa, joten se helpottaa tulevaa kulttuurishokkia ja selviytymistä uusissa olosuhteissa verrattuna siihen, että olisin täysin itsekseen lähtenyt. Meillä on myös oman koulumme lehtori opettajavaihdossa Iringan Tumaini Universityssä. Hän on ollut todella avulias ja innoissaan siitä, että olemme tulossa sinne, ja auttanut meitä muun muassa vuokra-asunnon löytämisessä Iringasta. Silti koko vaihto tuntuu yhä kovin epätodelliselta ja sitä on vaikea vieläkin käsittää.

Lentomme lähtee 2. maaliskuuta ja meillä on kaksi vaihtoa: Ensin Frankfurtissa ja sitten Etiopiassa Addis Abebassa. Lentoaika tulee olemaan kohtalaisen raskas, mutta se on taatusti sen arvoista. Olemme sopineet lehtorimme kanssa tapaamisen Dar es Salaamissa, jossa päätepysäkkimme lentoteitse on. Vietämme Darissa pari päivää ja matkustamme sitten yhdessä Darista Iringaan, joka kestänee noin kahdeksan tuntia. Päätimme, että jaamme taksin, sillä paikalliset bussit saattavat olla hieman tukalia matkalaukkukuormamme kanssa.

Tässä vielä Tansanian kartta, jotta tiedät, missä Dar es Salaam ja Iringa sijaitsevat.

Lähde: Googlemaps


Opiskelijavaihtoni tavoitteet:

  • Oppia paikallisesta kulttuurista
  • Työstää opinnäytetyön tuoteosaa, josta siis tulee lyhyt videodokumentti
  • Tutustua uusiin ihmisiin
  • Nauttia paikallisen luonnon monimuotoisuudesta
  • Opiskella ja tehdä mahdollisesti vapaaehtoistyötä
  • Kerätä kokemuksia ja ideoita tulevaisuuttani vartenEi kommentteja:

Lähetä kommentti