keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Opettamista ja lomailua

Saimme toisen suomalaisen lehtorimme kahdeksi viikoksi tänne Iringaan.  Hän opettaa yliopistolla radio workshopia vapaaehtoisille osallistujille. Monetkaan heistä ei ole aikaisemmin koskenutkaan meille tuttuun äänityslaitteeseen zoomiin, vaan opetus olikin aloitettava aivan perusteista. Meidän kurssimme eivät alkaneet vielä tällä viikolla, joten otamme osaa radio workshopiin opettajien assistentteina. Edellispäivänä teimme opiskelijoiden kanssa muutamia harjoituksia zoomeilla. Meillä oli hauskaa ja opiskelijat viihtyivät myös. Iringa Universityllä on tällä hetkellä vain yksi oma zoom, joten oli onni, että myös me toimme omamme mukaan Suomesta.

Tänään on meidän vuoro opettaa, kuinka ilmainen editointiohjelmisto Audacity toimii. Valmistelimme kattavan powerpointin aiheesta, ja aloitamme ihan perusasioista. Monet opiskelijoista eivät myöskään ole editoineet aikaisemmin. Onneksi heillä vaikuttaa intoa riittävän oppimiseen, ja uskonkin, että tästä tulee antoisa päivä. 

Yliopistolle kuljemme minibussilla, jota kutsutaan dala-dalaksi. Ne lähtevät keskustasta ja ovat yleensä meidän tienhaaran kohdalla jo täpötäynnä, mutta sisään mahtuu aina lisää ihmisiä. Välillä se on aikamoista taiteilemista mahduttaa itsensä kyytiin, toisinaan sitä ollaankin pää jonkun kainalossa. Ajomatka yliopistolle kestää 10-15 minuuttia. 

Tänään illalla olemme menossa syömään erään teologian laitoksen dekaanin luokse ja huomenna taas journalismin laitoksen lehtorin luokse. Illalliselle kotiinsa kutsuminen tuntuu olevan täällä melko tyypillinen ja kohtelias tapa. Ja totta kai, menemme erittäin mielellämme. 

Viikonlopuksi on tiedossa vähän rennompaa ohjelmaa: Lähdemme koko suomalaispoppoolla Ruahan kansallispuistoon safarille. Toivon kovasti, että bongaamme myös kissaeläimiä. Yksi lapsuuden haaveista toteutuu ja pääsen itse konkreettisesti niille sijainneille, jossa luontodokumenttien leijonia ja gnuantilooppeja on taltioitu! 

Lopuksi vielä vähän Iringasta kävelyretkeltä napsittuja kuvia. Kuvissa muun muassa luontoa, kotieläimiä ja Kangilonga rock, joka on tunnettu maamerkki. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti